14 Tem 2010

R10.net Hacklendi!

Bu sabah saat 2 ve 3 sularında r10 da olanlar tüm üyeleri şaşırtı. Önceleri herşey normal yolunda giderken birden tüm üyeler admin oldu ve tüm yetkilere sahip oldular konu silme duyuru ekleme konu mesaj düzenleme gibi hakları vardı. Tam o sırada forumda admin üyelerin açtığı bir konu örneği için tıklayın. Ardından radmin dahil tüm admin ve modların hesapları banlanmıştı ve olayları kontrol edemez hale gelmişlerdi resim için tıklayın. Ardından sistem bakımda özelliğini alındı ve "Ben aslında r10.net i seven bir üyeyim. Eskiden çok sevdiğim bu site zaman geçtikçe yozlaşmaya yöneticilerin şeyinin keyfine göre yönlenmeye basladı. Artık yönetici tanıdığı olanın işi yürüyor. Olmayan adamın ise konuşmaya bile hakkı yok. Yöneticiler ilgisiz. Forum kargaşa içinde. Bu işi yapamıyorsanız yapmayın gitsin arkadaşım. Niye hackledik ? Yöneticiler bir otursun düşünsün acaba ne oldu diye. Neden bu duruma geldik diye. Önce normal bir sitesindir. Sonra büyürsün senle birlikte taleplerde büyür. Sonra bir güç olur vurduğu yeri yakar. İşte meziyet onu kontrol edebilmekte. Onu edemiyorsan birileri kontrol eder. Güç bende diye sevinmemek lazım. Art niyetli bir insan değilim bu seferlik zarar vermiyorum ama forumdaki değişimi görmezsem r10 u kökten bitiririm. İstediğimiz sadece adam gibi bir forum ve kendi çıkarlarını gözetmeyen yöneticiler.. Saygılarımla R10 u seven bir dost" Şu yazı forum'un anasayfasında boy göstermeye başladı eğer yazıya inanmayanlar varsa resim için tıklayın. Bu yazıda r10.netin aslında tam anlamıyla hacklenmedigini eğer bu yetkilere sahip olan kişinin herşeyi yapabilecegini düşünürsek bu tam olarak bir hack değil bir isyan niteligindeydi r10'un yozlaşmasını dile getirmiş bir r10 üyesi. Aradan bir kaç saat geçtikden sonra sabah 6 civarlarında sistem yedeği yüklüyerek tekrar açıldı. r10.net umarım tüm bu olanları dikkate alacaktır.

15 Yorum yapıldı:

Navio dedi ki...

Geçmiş olsuuun :D daha çok olur böyle bu kafayla giderlerse

Blog Atölyesi Senatör'ü dedi ki...

@1 adam haklı beyler :D

Sinan YORULMAZ dedi ki...

Adam haklı.

Blues Junior dedi ki...

İnci sözlük mü? Iyyy. Ama Navio haklı, daha çok olur bu kafayla giderlerse.

Burokoli dedi ki...

facebook hariç hacklenmeyecek site yoktur.bunlar normal alışırlar zamanla ve unutulur.

Blog Atölyesi Senatör'ü dedi ki...

@4 yok yok inci sözlük değil hacı korkmaya gerek yok :D

@5 İnciyi hatırlatırım. :D

ciyad dedi ki...

Ben R10 u severim, çok.

Blog Atölyesi Senatör'ü dedi ki...

@7 Seversin tabii bende seviyorum ama hakikat ortada.

Sinan YORULMAZ dedi ki...

Burakoli: Facebook'ta hacklenir Google'da hacklenir. En ufak bir açıkla neler olabileceğini tahmin bile edemezsin. Ama o tür firmalar kolay kolay açık vermez.

Ali Arslan dedi ki...

O saatlerde sitede olmak isterdim.. ((=

fatih bayantemur dedi ki...

Usta yanlış anlamada r10.net'te sabah akşam adminlere mail at yönetimin hatalarını bildir hiç bir admin seni takmıyor bile.Böyle yapması iyi oldu.Şahsen bu yönetim değişmezse kökten bitiririm diyor orda hackleyen kişi inş bitirir.Çünkü çok hata var gerçektende.

Blog Atölyesi Senatör'ü dedi ki...

Düzen yanlış bikere radmin madem ilgilenemiyor adam gibi birilerine emanet etsin.

Solistbey dedi ki...

Tesadüfen birsey ariyordum google bu yaziyi gördüm insallah bir gün kökünden hacker yaparlar siteyi coluk cocugun elinde oyuncak olmus site.Söyle adam akilli bir site yok bunlara rakip ondan istedikleri gibi at kosturuyorlar.

Ossi dedi ki...

Valla ne yalan söyleyim sevindim akılları başlarına gelsin bu ne böle yaa facebook bile bunlardan ii bi kelimeyi yanlışyazsan ban yiyosun sorgusuz suvalsiz zaten o üyeliği almak için adamın canı cıkıo iyi olmuş adam olsunlar

Murat dedi ki...

Şöyle bir ayıbınız var. Sadece adminlerine vs. kızmışsınız diye okadar kişi sizin yüzünüzden diğer üyelerin yardımlarından mahrum kalıyor. Madem bu kadar bilgilisiniz siz bir site açın okadar alalım yardımları. Bende orada bir üyeydim ve sitem için önemli sorular sormuştum. Şu anda sizin gibiler yüzünden bu yardımı alamıyorum. Neden bizim milletimiz yapıcı olmak yerine yıkıcı oluyor. Facebook diyorsunuz google diyorsunuz. Bu sitelerden birini bir türk açmış olsaydı. Yaşatırlarmı dersiniz. En iyi örnek zytech. Yeni yetme kendi hacker sananlar yada bir açık bulup bunu kötüye kullananlar varda var. Bir kerede yapıcı olun, bir açık varsa bildirin kapatılsın. O kadar insanı önemli yardımlardan mahrum bırakıyorsunuz. Yazık bizim milletimize.

Yorum Gönder