8 Tem 2010

Firefox 4 Beta 1 Çıktı

Mozilla’nın popüler tarayıcısı Firefox’un önemli yenilikler içeren sürümü Firefox 4‘ün betasını resmi olarak yayınlandı. Uzun zamandır beklenen yeni sürümün final sürümünün ise piyasaya çıkması yılsonunu bulacak gibi görünüyor. Firefox 4′ün ilk betası şuradan indirilebiliyor ve şimdilik sadece İngilizce olarak Windows‘un yanı sıra Mac OS X ve Linux‘ta kullanılabiliyor. Yaklaşık bir hafta önce yayınlanan ve Mozilla tarafından “resmi olmayan 4b1 sürümü” olarak adlandırılan sürüme göre ufak değişiklikler içeren bu sürümün en önemli farklı ise daha fazla hatanın düzeltilmiş olması. Firefox 4Beta 1 tamamen operaya benzetilmiş gibi görünüyor çünkü tüm navigation kısmı operanın bu güne kadar var olan kısmıyla tamamiyle aynı bu da Firefox 4 Tamamiyle yayına girdiğinde kullanıcılarını hüsrana uğraşıtıcak gibi geldi bana göre operaya benzemesinin dışında bir sorun yok çünkü tarayıcı gayet hızlandırılmış ve son derece kullanışlı görünüyor kullanıcılarını gerçekten düşünüyor.
http://www.ilk250.org.tr/images/jpg_file.gifFirefox'un Operaya benzeyen taraflarını görmek için tıkla.
HTML5
desteğinin yanı sıra, donanım desteği ile hızlandırılmış HD video görüntüleme özelliğine de kavuşan yeni Firefox’un görünümünde de önemli değişiklikler bulunuyor. Küçülen üstteki menü alanı kullanıcıya daha büyük bir görüntü alanı sunuyor. Eğer yine de Firefox menüsünü kullanmak isterseniz, artık sol üst köşede yer alan Firefox düğmesine tıkladıktan sonra Customize > Menu Bar yolunu izleyebilirsiniz. Yeni bir eklenti yöneticisine ve gelişmiş güvenlik özelliklerine de sahip olan Firefox 4b1‘in Firefox kullanıcıları arasında büyük beğeni toplayacağına şüphe yok. 4b1′in tüm özelliklerini şu adresten inceleyebilirsiniz ama eğer bir adım sonrasını merak ediyorsanız, buradan Firefox 4b2‘yi de indirebilirsiniz. Fakat bu sürümün henüz pre-beta aşamasında olduğunu hatırlatalım. Yani bu sürümde hatalarla daha sık karşılaşabilirsiniz.

9 Yorum yapıldı:

Cihad TÜRKSOY dedi ki...

Benzetmiş olsalar da firefox candır. vaz geçilmezdir. Beta yazılım kllanmıyorum prensip olarak, tam sürüm çıkar çıkmaz bu da vazgeçilmezim olacaktır eminim. Teşekkürler.

Blog Atölyesi Senatör'ü dedi ki...

@Cihad TÜRKSOY
Şuan beta'yı indirip aynı zamanda eski sürümünüzüde kullana biliyorsunuz masaüstünüze 2. bir firefox kısayolu atıyor bu yeni firefox sürümünü test etmek heyecan verici olabilir. Ayrıca Operaya benzemesi bir çok hayranını hüsrana uğratsada hız bakımından operayı ezer.

Furkan dedi ki...

Full çıkana kadar indirmem valla :D

Dr.Ceykıl dedi ki...

ie 9 gelecek falan da deniyor. yeni sürümlere geçildiğine göre, kesin css bakımından crossbrowser farkları tavan yapacak. sokayım böyle işe!

Blog Atölyesi Senatör'ü dedi ki...

İe9 gelsin ya ieden dandik tarayıcı yok. firefox 4 beta 1 i test ettim kullanıyorum fakat operanin kopyasi olmuş. Çok ezik.

Dr.Ceykıl dedi ki...

2006'dan beri firefox kullanıyorum. Tüm tasarımlarımı da ona göre yapıyorum. Ie'yi açıp da kendi sitemin nasıl kaydığını görünce, deliriyorum :@ O bakımdan, diyorum ki "kralsın fayırfoks!" :D

Blog Atölyesi Senatör'ü dedi ki...

sorun fayırfoks da degil ceykil sorun internet explorerde.

"şu webmasterlar için bir iyilik yapin ve tüm tarayıcıları standart yapin ipneler" :D

Dr.Ceykıl dedi ki...

daha çok katılamazdım :D

Blog Atölyesi Senatör'ü dedi ki...

Mesela Bizim Opera ilede ufak birkaç sorunumuz var ie ilede büyük bir kaç En cixi Firefoks. .):P Çünkü onda kodluyoruz başka bir tarayıcıda kodlasak cixi o olabilir mi olabilir. Çok iyi oldu çokta güzel oldu benim yorumlamam bu gadar.

Yorum Gönder