13 Tem 2010

Kanal-i-zasyon

Bu filmi izlemeden, komedi filmi izledim dememeniz lazım. Harika bir kurgu, harika bir komedi filmi. Oyuncu kadrosu desen, fevkalade. Konuk oyuncular harika. Daha ne aranabilir bir komedi filminde? Gülmeye ihtiyacınız olduğu vakitlere saklayın. Yoksa normal zamanda izlerseniz maazallah gülmekten kalp krizi geçirir, ölür gidersiniz. Şimdi filmin öyküsünü kısaca özetleyelim. Fakir evinde annesiyle mutlu mesut bir hayat süren İmdat(Okan Bayülgen) bir temizlik şirketinde cam silicisi olarak çalışmaktadır.Hayattaki tek zevki televizyon seyretmektedir.Kanal-İ adlı televizyon kanalaının binasının camlarını silerken kanalın üçkağıtçı müdürü Berk tarafından,İmdat'ın eşsiz reyting keyfi farkedilir. Olaylar hızlı bir şekilde ilerler ve İmdat birden kendini kanalın başında genelyayın yönetmeni olarak bulur.İmdat kısa sürede yaptığı komik programlarla Türkiye'nin gündemine oturur. İmdat'ın en büyük yardımcıları mahalle kahvesinden arkadaşı,Atilla abi ve neredeyse ilk görüşte aşık olduğu sekreteri Nazlı'dır.Ancak İmdat'ın tüm saflığıyla başarıdan başarıya koşarken kendisine kurluan tuzakla birdenbire Türkiye'nin medya suçlusu haline gelir. Fazla detaya girmek istemedim zira filmin herşeyi açık olacaktı. Bu sadece filmin kabaca anlatılmış halidir. Detaya girip çok fazla gülmek istiyorsanız, muhakkak izlemeniz lazım. Filmin öyküsünü anlattığımıza göre o muhteşem oyuncu kadrosunu şöyle bir sıralayalım; Okan Bayülgen,Hakan Yılmaz,Aslıhan Gürbüz,Ceren Şekerci, Serhat Özcan, Orhan Aydın, Hakkı Devrim, Hüseyin Elmalıpınar, Rasim Öztekin, Erol Günaydın. Konuk Oyuncular: Erol Büyükburç, Yasemin Bozkurt, Ahmet Çakar, Ziya Kürküt, Metin Uca, Vatan Şaşmaz, Esra Erol, Sadettin Teksoy, Gülhan Şen, Zerrin Özer, Haydar Dümen, Medyum Memiş, Gülgün Feyman, Melih Gümüşbıçak, Sabri Yıldız, Cahit Kaşıkçılar, Mehmet Auf, Gökhan Yıkılkan.

İşte böyle usta oyuncu kadrosundan oluşmuş bir film Kanal-i-zasyon. Her ne kadar 2009'da çıkmış, üstünden bir sene geçmiş olsada, bu film öyle kolay kolay unutulmaz. Filmi buradan satın alıp izleyebilirsiniz.

2 Yorum yapıldı:

Blog Atölyesi Senatör'ü dedi ki...

Güzel yazı ve video Kanal-izasyonu çok uzun zaman önce izlemiştim ilk zamanları gerçekten başarılı bir kurgu ve Medyayı gerçekten dile getirmiş

Blues Junior dedi ki...

Okan Bayülgen'in olduğu her film güzeldir üstadım.

Yorum Gönder