14 Ara 2010

Julien Assange Serbest!

Bilindiği gibi Wikileaks kurucusu Julien Assange, geçtiğimiz günlerde İsveç'te emniyet güçlerine teslim olmuştu. Herkes mahkemenin vereceği sonucu beklerken, sonuç bugün geldi. Mahkeme, Julien Assange'ı kefaletle serbest bırakma kararını açıkladı. Ancak İsveç makamlarının karara Türkiye saatiyle 19.30'a kadar itiraz etme hakkı var. Assange bu süre boyunca gözaltında kalacak.




Karar verildi ancak, bazı şartlar kondu. İşte bu şartlar;

Karara göre Assange 380 bin dolar kefaretle serbest bırakılacak.

Bu miktarın Assange'in destekçileri tarafından karşılanması bekleniyor.

Wikileaks kurucusunun tutuksuz olarak yargılanmasına 11 Ocak 2011'de devam edilecek.

Mahkemenin kararına göre Assange pasaportunu İngiliz polisine teslim edecek ve yargılanması süresinde ülke dışına çıkma talebinde bulunmayacak.

Ayrıca Assange mahkemeye tebliğ ettiği ev adresinden çıkmayacak.

Assange'in salıverilmesinin bir diğer koşulu her akşam kayıtlı olduğu polis merkezine rapor verme mecburiyeti.

Son olarak Assange eletrik kelepçe takmak zorunda bırakıldı.


Mahkemenin kararını duyan destekçiler ise mutlu. Julian Assange'ın yargılandığı Westminster Asliye Hukuk mahkemesi önünde Assange destek olmak üzere birçok gösterici toplandı. Ayrıca çok sayıda basın mensubu ve İngiltere'nin birçok ünlü ismi de mahkeme salonunun önündeydi.

Ayrıca bende eminim ki, Assange'ın kefaleti için her yerden para akışı sağlanacaktır. Bu karara şaşırmadığımı belirtmek isterim. Çünkü Julien Assange gibi birini daha fazla tutuklu durumda tutamazlardı, aksi halde Dünya'nın bir adam sayesinde birbirine gireceğini herkes biliyordu zaten. Hiçbir yerde olmayan son dakika haberleri için bizi izlemeye devam edin..

0 Yorum yapıldı:

Yorum Gönder