14 Şub 2012

Domain yaşının önemi


Bir internet sitesinin Google, msn yahoo, gibi bellibaşlı büyük arama motorlarında üst sıralarda yer alabilmesi için birçok web sitesinden alınan back linklerin sayısı ve kalitesi büyük önem taşımaktadır.

Popüler ve güvenilir web sitelerinden alınan linkler arama motoru sıralamasında daha az popüler olan web sitelerinden daha fazla etki yaratmaktadır.

Amerika da yapılan “Ranking Domains Using Domain Maturity” yani domain sıralamasında “domain yaşının olgunluğunun kullanılması” isimli bir araştırmada domain yaşının arama motorlarının site değerleme algoritmasında önemli bir yere sahip olduğu ortaya çıkmıştır.

Bu araştırmanın sonucunda arama motoru tarafından bir domainin değeri tespit edilirken kendisine link veren domainler bir araya getirilip toplu bir değerlendirmeye tabi edilmektedir.

Buna ilaveten link veren sitelerin domain yaşı ve domain olgunluğu da tespit edilmektedir. Bunların hepsi dikkate alınarak domainin arama motoru gözünde değeri nihai olarak bulunmaktadır.

Bu araştırma göstermektedir ki yeni domainler arama motorları tarafından spam yapmaya ve arama motoru algoritmasıyla oynamaya daha meyillidir.

Yaşlı domainlerden link alan web siteleri diğer domainlere nazaran arama motorlarında bir üstünlük elde edebilemektedir.

Peki arama motorları neden yeni domainleri spam tehlikesi olarak görmektedir.
Çünkü domain almanın özellikle domain kampanyaları vasıtasyla iyice ucuzlaştığı günümüzde spammer- spamcılar onlarca domain satın alarak ve bunları birbirleri arasında linkleyerek yani link tarlası geliştirerek (buna ingilizce link farm denilmektedir) arama motorlarıını yönlendirmeye çalıştıkları gözlenmektedir.

Bu araştırmada websitelerinin yaşının sitenin linklerinin değerlendirilmesinde de önemli pay oynadığını göstermektedir.

Misal olarak bir siteden yıllar önce alınan bir linkin arama motoru sıralamasında oldukça kuvvetli etki yaptığı tespit edilmiştir. Oysa yeni alınan bir alan adına – domaine verilen linkin o arama motoru sıralamasında üste geçmede kadar da etkili olmadağı görülmektedir.

Elbette web sitesinin yaşının arama sonuçlarını tek başına etkilediği söylenemez. Bunun yanında google arama sonuçlarında öne geçebilmek için düzinelerce faktör bulunmaktadır. Bunlara sahip olabilmek yada olamamak, iyi yada kimsenin ziyaret etmediği kötü bir site SEO suna sahip olduğumuzu belirleyecektir.

1 Yorum yapıldı:

Adsız dedi ki...

Ben Iowa City, ABD'de bulunan Iowa Lutheran Hastanesi'nden bir temsilciyim, hastanede yönetimin internette nasıl çalıştığını ve bu yıl için insan organlarını alıp satması için tekrar başladığımız fırsatını verdim. Böbrek, Bu teklifle ilgileniyorsanız, lütfen aşağıdaki e-postadan bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin: Bağışçılarımızı iyi bir miktarda parayla ödüllendiriyoruz ve Organlarda uzmanız. Cerrahide ve donör olarak risk yoktur. o.
Ve bu bizim e-postamız:
iowalutheranhospital@gmail.com
Ayrıca whatsapp +1 929 281 1248 numaralı telefondan bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Gönder