26 Tem 2010

Bloguna twitter son iletiler kutusu ekle

Blogunuza twitter'ınızı ekliyerek anlık iletilerinizi blogunuzda göstermeyi ve bu iletilerin blogunuzdanda cevaplanmasını sağlayan bir widgets kuracaksınız yapmanız gerekecen çok basit. Bu adrese girip aşşağıdaki adımları uyguluyoruz.
1.My WebSite'yi seçiyoruz.
2. Açılan sayfada profile Widget'i seçiyoruz
3. Açılan sayfada twitter kullanıcı adımızı giriyoruz.
4. Kullanıcı adınızı girdiginizde sağ tarafda önizlemesi çıkacaktır.
Gelin biraz da tasarımdan bahsedelim 3. Pencerede kullanıcı adımızı girdikten sonraki Preferences kısmından kaç tane yazı görülmesi ve yazıların solunda profil resmi görüntülenmesi gibi ayarları yapabilirsiniz. Appearance kısmından blogunuzun veya sitenizin görünümüne göre widgetsi renklendirebilirsiniz. Tweetlerin göründüğü yerin arkaplanını yazı rengini bütün görsel ayarlarını bu kısımdanyapabilirsiniz. Son olarak Dimensions kısmından sitenizdeki ekliyeceginiz kısmın boyutu ne ise ona göre ayarlıyabilir veya hiç uğraşmadan auto width dediğinizde direk olarak koyduğunuz kısmın boyutları içine girecektir. Twitter widgets sitesinin en altında siz bu ayarları yaparken iki seçenek göreceksiniz.
Test settings kısmından yaptığınız ayarları test ettikden sonra en şatafatlı bölüm olan Finish & Grap Code kısmına tıklayarak Çıkan Kodu Direk olarak Add To blogger linkinden ekliyebilir veya oradaki kodu kopyalayıp Sayfa öğelerinden HTML / JavaScript widgetsinin içine kodları yapıştırarak uygulayabilirsiniz.

1 Yorum yapıldı:

Adsız dedi ki...

gzl yazi sagol

Yorum Gönder