31 Ağu 2010

Magazin Sektöründe Durgunluk

Şu tatil zamanında, magazinde büyük durgunluk var. Şöyle haberlere bir göz atarsanız, 'Kim nerede tatil yapıyor?' gibi haberler vardır hep. Bu yaz acaip bir durgunluk hakim magazin sektörüne. Magazin senaritsleri dahi artık kafalarından haber uydurup ta TV'ye koyacak durumda değiller.

Bu yaz iyice bunaldık bunlar yüzünden. Kimilerimiz iyi tatil yapmış olabilir, bende yaptım. Ama tatilimizin TV başına ayrılan bölümü, tam bir felaket. Pazar günü yeni bölümünü izlediğim bir diziyi, bir dahaki pazara kadar izleyebiliyorum, şimdi bu saçmalık değil de nedir? Bunlar olunca TV'deki tek eğlencemiz magazin programları olmaya başladı. Ama izleyiciler birden magazin tarafına kayınca, haliyle bu sektörün çalışanları da sudan çıkmış balığa döndüler. Yaz tatili gelmeden önce izleyicilerden belli bir kısım bu tür programları izliyor, ve kalan kısımlarda diğer programlara bölüştürülüyordu. Haber bulmak ta hiç zor değildi. Bulamayan ajanslar, 'uydurmacı gazetecilik' anlayışına geçip, puanları, reytingleri topluyordu.

Bu anlayış içinde çalışmaya alışan sektör çalışanları, olağanın dışında bir durumla karşılaşınca bocalamaya başladı. Habersizlikten önce 'uydurmacı gazetecilik' anlayışına geçtiler. Gördüler ki artık sallama haberleri halk kabul etmemeye başladı. Kayda değer bir haber de bulamadıklarından, 'Kim nerede tatil yapıyor' modunda program yapmaya başladılar. Arada ünlülerin aynı yerde çekilmiş eski fotoğraflarını gösterip 'Bu ne kilo?!' gibi saçma ötesi haber anlayışıyla karşımıza çıktılar. Bizde haliyle çok bunaldık bunlardan. Televizyonunu, LCD'sini kaldırıp balkondan aşağı atan oldu, TV kablosunu kesip radyoya geçenler oldu, taş plak dinleyenler oldu, doğa tatiline gidenler oldu. İzleyici kitlesi -bende dahil- bir şekilde bu sıkıntıdan kurtulmaya çalıştı. Başarılı olan da oldu, yine TV başında çekirdek çitlemeye devam edenler de oldu. Kendim de pek kurtulamadığımdan, öneri veremedim.

Kısacası tatil öncesi hep bir ağızdan 'Tatil istiyoruz!' diye bağıran, adeta kuduran öğrenciler, memurlar, işçiler; beklediği tatili bırakın, havayı bile alamadılar. Şimdi ise herkes işimin başına geçip her ne şartlarda olursa olsun çalışsam da, şu sıkıntıdan, stresten kurtulsam diye bakıyor. Haber bültenleri bile kesmez oldu, bas bas bağırıp dert, tasa, üzüntü dağıttığı için.

Bir dahaki yazıda görüşmek üzere..

0 Yorum yapıldı:

Yorum Gönder