28 Ağu 2010

Pana Film'in Büyük Zararı

Pana Film şu aralar bir ses getirecek nitelikte olduğu söylenen bir film çekiyor biliyorsunuz; Kurtlar Vadisi Filistin. Filmin ilk çekimlerine Adana/Tarsus'ta başlanmış, bu proje için büyük paralar feda edilmişti. Fakat, sette ciddi bir aksilik oldu ve filmin yarısı büyük zarar gördü. Negatif filmler banyo ettirilirken yanlış kimyasallar kullanılması sonucu film yandı ve çekilen sahneler de büyük paraları da beraberinde götürerek çöpe gitti.

Bu haberler basında yankı buladursun, Pana Film'den beklenen gerekli açıklama geldi. Açıklama şöyleydi; ''BASINA VE KAMUOYUNA
Kurtlar Vadisi Filistin sinema filmiyle ilgili maalesef basında yer aldığı gibi bir kaza söz konusudur. Filmlerle ilgili çok ciddi bir hasar meydana gelmiştir. Ancak filmin tamamı değil, bir kısmı hasar görmüştür. Bu kazanın sorumlusundan maddi-manevi kayıplar tazmin edilecektir. Kurtlar Vadisi Filistin ekibi, yine özveriyle çalışarak bu sahneleri yeniden çekecektir. Basına ve kamuoyuna saygıyla duyururuz. ''

Bu açıklamayla basında yankı bulan haberlerin de asılsız olmadığı açıklanmış ve kanıtlanmış oldu. Pana Film'in zararı büyük. Yanan sahneleri tekrar çekmek için tekrar büyük meblağları feda etmek zorunda. Bu da bir film şirketi için öyle kolay olan birşey değil. Ama tebrik etmek lazım. Herkes filme devam etmeyi göze alamazdı.

Şimdi filmi bir yana bırakıp, şirketin dizisine dönelim. Dizinin Star TV'den ATV'ye geçtiği açıklanmıştı. Ama bu kanal değişimleri yüzünden dizinin izleyici kitlesi kabak tadını almaya başladı doğrusu. Ayrıca son bölümlerde dizide gerçekten sağlam duran karakterlerin reyting uğruna öldürülmesi, hele de sezon finalinde İskender Büyük adlı karakteri feda etmeleri gerçekten saçmalık ötesi oldu ve karakterin hayranları tarafından hiçte iyi karşılanmadı.

Bu değeri yüksek karakterlerin diziden çıkarılmasını ben feda etme olarak değil, yazacak birşeyler bulamadıklarından reyting uğruna 'harcanması' olarak değerlendiriyorum. Zira ''İskender Büyük'' adlı karakter, içinden çıkılması mümkün olmayan durumlardan senaristler tarafından çıkarılmış, üstüne üstlük Kurtlar Vadisi Gladio filminde şeker hastalığı yüzünden felç bıraktırılıp, dizide tekrar ayağa kaldırılmıştı. Şimdi bu olayları irdeledikten sonra bu karakterin kolayca ele geçirilip, basit bir şekilde asılarak öldürüldüğünü ve diziden çıkarıldığını düşünürseniz, gerçekten dizi senaristlerinin çok büyük hata ettiklerini mutlaka anlarsınız.

Bu olaylardan sonra Pana Film'in anlayışını çözmemek elde değil. Çok beğenilen ve sevilen karakterlere önce film çekiliyor, paralar alınıyor cebe. Sonra da saçma sapan bir şekilde diziden çıkartılıyor. Bunun ilk örneğini ''Muro'' karakterini canlandıran Mustafa Üstündağ'da yakaladık. Karakterin filmi çekildikten sonra çok basitçe bir şekilde diziden savrulup atılıverdi. Bunlar bir yana senaristlerin ikinci büyük hatasıda, sürekli bir karakter üstüne yoğunlaşıp adeta o karakteri 'Tanrılaştırmak' tı. ''Polat Alemdar'' karakterinden bahsediyorum. Tek başına 7-8 silahlı adamın arasına girip hepsini darmadağın ettiğini hepimiz biliyoruz, üstelik tek bir tabancayla. Hiç ıskalamadan tek mermiyle adam öldürüyor bu karakter. Saçmalığın daniskası.

Ümit ediyorum ki, bu film beklediğimiz kadar güzel olur. Zira yine senaristler aynı karakteri abartmaya ve 'Tanrılaştırmaya' çalışırsa, filmden ümidimizi peşinen kesmemiz gerekir. Pana Film'e buradan geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bir dahaki yazımda buluşmak dileğimle ..

1 Yorum yapıldı:

rbn dedi ki...

İsrail yapmıştır kesin :)

Yorum Gönder